Equine Assisted Coaching

Equine Assisted Coaching – coaching met behulp van paarden – gaat vooral om het ervaren met de paarden.

Waarom paarden

Paarden zijn van nature kuddedieren. Ze leven in groepsverband en communiceren met elkaar via lichaamstaal. Omdat het prooidieren zijn, zijn paarden altijd in het hier en nu. Ze kunnen, in tegenstelling tot ons mensen, niet terugdenken aan het verleden of zich druk maken over de toekomst.

Paarden zijn gevoelig voor de kleinste veranderingen in jouw spierspanning, ademhaling en intenties. Omdat ze leven in het hier en nu zullen ze je direct feedback geven op jouw ‘zijn’. Verandert daar iets, dan zul je het gelijk merken.

Hoe werkt een coachsessie?

Tijdens de coachingsessie doe je met de paarden een activiteit en aan de hand van die activiteit gaan we bespreken hoe het voor je was.

Wat gebeurt er? Welke betekenis geef je daar aan voor jezelf? Wat laat jij zien? Welke reacties levert dat op van het paard? Welke inzichten doe je op?

Samen maken we de vertaling naar de dagelijkse praktijk. Wat je bij de paarden laat zien, laat je vaak ook thuis of op het werk zien. Wat herken je? Waar loop je tegen aan?

Met een herhaling van de activiteit kun je hier vervolgens heel mooi mee experimenteren en oefenen.

Bij Equine Assisted Coaching gaan we er van uit dat je de oplossing voor jouw vraag zelf al in je hebt. Ik help je graag samen met de paarden die oplossing te ontdekken.

Praktische info

Alle coaching gebeurt vanaf de grond. Je hebt dus geen ervaring met paarden nodig.
Dichte schoenen en lekker zittende kleding is belangrijk.
De coachsessie gaat in principe altijd door ;-).