Equine Assisted Coaching

Equine Assisted Coaching – coaching met behulp van paarden – gaat vooral om het ervaren met de paarden.

Waarom paarden?

Paarden zijn van nature kuddedieren. Ze leven in groepsverband en communiceren met elkaar via lichaamstaal. Omdat het prooidieren zijn, zijn paarden altijd in het hier en nu. Ze kunnen, in tegenstelling tot ons mensen, niet terugdenken aan het verleden of zich druk maken over de toekomst.

Paarden zijn gevoelig voor de kleinste veranderingen in jouw spierspanning, ademhaling en intenties. Omdat ze leven in het hier en nu zullen ze je direct feedback geven op jouw ‘zijn’. Verandert daar iets, dan zul je het gelijk merken.

In de bak…

Als Equine Assisted Coach faciliteer ik jouw ontmoeting met de paarden.

In deze ontmoeting staat het ervaren met de paarden centraal. Naar aanleiding van die ontmoeting gaan we in gesprek. Welke inzichten doe je op? Welke betekenis geef je daar aan voor jezelf? Wat laat je zien? Welke reacties levert dat op van het paard?

Samen maken we de vertaling naar de dagelijkse praktijk. Wat je bij de paarden laat zien, laat je vaak ook in je werk of thuis zien. Wat herken je? Waar loop je tegen aan?

Paarden zijn gevoelig voor de kleinste veranderingen in jouw spierspanning, ademhaling en intenties. Omdat ze leven in het hier en nu zullen ze je direct feedback geven op jouw ‘zijn’. Verandert daar iets, dan zul je het gelijk merken. Je kunt hier dus heel mooi mee experimenteren en oefenen.

Als Equine Assisted Coach ga ik ervan uit dat je de oplossing voor jouw vraag zelf al in je hebt.

Ik help je graag om samen met de paarden die oplossing te ontdekken.

Praktische info

Alle coaching gebeurt vanaf de grond. Je hebt dus geen ervaring met paarden nodig.
Dichte schoenen en lekker zittende kleding is belangrijk.
De coachsessie gaat in principe altijd door ;-).